Tonijn is gezond! Een heerlijk gerecht voor bij het avondeten.
Wat heb je nodig?
15 g basilicum
10 g munt
20 g bladpeterselie
15 g koriander
1 sjalot, gesnipperd
1 teen knoflook
6 el olijfolie extra vierge
2 el kappertjes
4 stukken tonijn (MSC, duurzaam gevangen) van 1 cm dik
Zo bereid je het!
Doe basilicum, munt, peterselie, koriander, sjalot en knoflook samen met 3 el olie in een kom en maal met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg daarna de rest van de olie, de kappertjes en 2 el water toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat de grillpan of koekenpan op het vuur goed heet worden. Wrijf de tonijn in met peper en zout. Leg de stukken vis in de pan en bak ze 1 min. aan elke kant, tot ze van buiten mooi gegrild zijn en van binnen nog een beetje rosé. Verdeel de vis over de borden en schep de salsa verde erover.
Bereidingstijd: ca. 15 min.
–> Tip van Jacqueline: “Gebruik altijd verse kruiden, geen gedroogde uit een potje.”