Recept: gegrilde komkommer met dille, zijden tofu en sesamolie
Redactie Margriet | 28 juni 2020
Gegrilde komkommer met dille, zijden tofu en sesamolie is een verrassend, vegetarisch gerecht. Ook ideaal voor als je eens wat anders dan vlees wilt op je barbecue.
Dit heerlijke gericht heb je binnen 25 minuten op je bord liggen!
Dit heb je nodig (4 personen):
4 kleine komkommers
1tl zout
1 plak zijden tofu (350 gram)
handje groene slabladeren naar voorkeur
sap van 1 limoen
2 el sesamolie
60 g zout-geroosterde pompoenpitten
2 takjes dille
zwarte peper
Bereidingswijze gegrilde komkommer:
Steek de barbecue aan.
Snijd de komkommers in de lengte doormidden. Strooi het zout eroverheen en laat ze 10 min. staan.
Dep de komkommers met een schone theedoek.
Gril de komkommerhelften gedurende 2 min. per kant op directe warmte.
Leg ze op een bord, samen met de tofu en de slablaadjes.
Pers het limoensap eroverheen. Sprenkel de olie erover en bestrooi met de pompoenpitten en geplukte dille.
Strooi er tot slot nog wat zwarte peper over en serveer meteen.
Bereidingstijd gegrilde komkommers met dille, zijden tofu en sesamolie: 20 minuten + 4 minuten grill-tijd.
Ziet er goed uit!
Recept | Malin Landqvist Fotografie | Per Ranung
Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-37. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.