Eten

Gegrilde kip met chocoladesaus

kipchoco2.png

Ingrediënten

50 g gepelde amandelen – 40 g sultana’s – 1/2 el koekkruiden – 1/2 tl gemalen koriander – 1 rood pepertje (zaadje verwijderen) – 1/2 teentje knoflook – 1 dl basistomatensaus (potje) – 1/2 zonnebloemolie – 50 g bittere chocolade – ongeveer 1 dl kippenbouillon – peper – zout – 2 el sesamzaad – 2 dubbele kipfilets (samen 400 g) – 1 el milde olijfolie – korianderblad

Zo maak je het!

Pureer de amandelen met de sultana’s, koekkruiden, gemalen koriander, rode pepertjes en knoflook. Vermeng de puree met de basistomatensaus. Verhit de zonnebloemolie en bak de puree hierin 1 min. Breek de chocolade in stukjes en laat die al roerend in de puree/saus smelten. Verdun met de kippenbouillon. Maak op smaak met versgemalen peper en zout en houd de saus warm. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en laat afkoelen. Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en snijd deze helften elk nog eens doormidden, zodat platte, kleine filets ontstaan. Bestrijk ze dun met olijfolie en maal er zout en peper boven. Verhit een grillpan en gril hierin de kip aan beide kanten in 10 min. bruin en gaar. Warm de saus nog een keer goed door en schep 1 el over de kip. Garneer met het sesamzaad en korianderblad.

Extra informatie

Bereidingstijd: 30 min.
Calorieën: 330
Streep-je-Slank vakjes: 33

Ook interessant