Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gegrilde kalkoenfilet met asperges

asperges2.png

Ingrediënten

2 bosjes groene asperges – 4 kalkoenfilets van ca. 100 g per stuk, dun gesneden – 400 g nieuwe aardappeltjes – 1 bosje rucola – grof zeezout – peper
Voor de dressing: 3 el grove mosterd – het sap van 1/2 citroen – 3 el olijfolie – 4 el dragon – 1/2 teentjes knoflook, geperst.

Zo maak je het!

Snijd de asperges in de lengte doormidden, smeer ze in met een kwastje met olijfolie. Grill ze vervolgens in een grillpan in ca. 4 min. beetgaar. Maak intussen de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Giet de helft van de dressing over de nog warme asperges en zet even weg onder aluminiumfolie. Kook de aardappeltjes gaar en grill intussen de kalkoen. Smeer de kalkoenfilets in met een kwastje met olijfolie. Grill ze in 6 min. om en om gaar en bestrooi ze daarna rijkelijk met peper en zout. Maak de borden op met de aardappeltjes en de rucola en leg er de filets bij. Besprenkel alles nog even met de rest van de dressing.

Extra informatie

Bereidingstijd: 30 min.
Calorieen: 404
Streep-je-Slank vakjes: 40

Ook interessant