Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 56 | Recept: Gegrilde aubergine met dressing van sumak en tahini

aubergine2.png

Dit gerecht met Libanese invloed is lichter dan de meeste auberginegerechten uit die regio. Sumak heeft een scherpe citroensmaak en is een belangrijk ingrediënt in de Midden-Oosterse keuken. 

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 2 aubergines, in rondjes van 1 cm dik
  • olijfolie, om in te kwasten
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • flinke handvol blaadjes basilicum
  • pitjes uit granaatappel
  • roze himalayazout
  • versgemalen zwarte peper

Voor de dressing

  • 40 g tahini
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 3 el citroensap
  • 4 el heet water
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 tl sumak
  • roze Himalayazout

Zo maak je het!

Maak de dressing: doe alle ingrediënten in een kom en klop tot ze goed vermengd zijn. Proef en voeg eventueel extra zout of peper toe en zet in de koelkast tot je de dressing nodig hebt (je kunt de dressing tot 3 dagen in de koelkast bewaren). Kwast beide kanten van de aubergine lichtjes in met de olijfolie en bestrooi met zout en zwarte peper. Gril de plakken aan beide kanten in een heel hete grillpan tot ze zacht en goudkleurig zijn. Of zet ze 20-30 minuten in een voorverwarmde oven van 220 °C/gasstand 7. Ook dit kun je tot 3 dagen van tevoren doen: bewaar de gegrilde plakjes aubergine in de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen voor je ze opdient. Dien op: leg de plakjes aubergine iets overlappend op een schaal. Besprenkel met de dressing, geroosterde pijnboompitten, basilicum en granaatappelpitjes.

boekMeer lekkere recepten?

Dit recept komt uit het kookboek ‘Honestly Healthy’ van Natasha Corret en Vicki Edgson (isbn: 978 90 230 1405 8) van Uitgeverij Becht en is voor € 21,95 onder andere te krijgen bij Bol.com. Daarnaast is het ook verkrijgbaar bij boekhandels, warenhuizen, cadeauwinkels en de grotere warenhuizen.

Ook interessant