Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Lekker voor op de barbecue: Greek style gegrilde aubergine met feta

gegrilde-aubergine.jpg

De gegrilde aubergine is niet weg te denken uit de Griekse keuken, en dit gerecht is daarvan het bewijs. De aubergine heeft de perfecte structuur om te grillen op de barbecue, en je brengt ‘m heerlijk op smaak met een kruidige saus en feta.

Zet jij dit gerecht op een warme zomeravond op tafel?

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 2 aubergines
  • 300 g rijst
  • 150 g feta
  • 4 el verse peterselie

Voor de saus

  • 2 el gedroogde oregano
  • 3 el verse peterselie
  • 2 el verse tijm
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • ½ citroen, sap en rasp
  • 3 el rode wijnazijn
  • 90 ml olijfolie

Zo maak je de gegrilde aubergine

  1. Verwijder de groene kroon van de aubergine. Snijd de aubergine in schijven van 1-2 centimeter dik. Smeer in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  2. BBQ: Grill de aubergine aan beide kanten bruin aan de zijkant van de BBQ en/of sluit de deksel van de BBQ. Koekenpan: Verhit een koekenpan op hoge temperatuur en bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin en gaar. Doe zodra de aubergine bruin is en nog niet helemaal gaar een deksel op de pan en laat op middelhoge temperatuur doorgaren. Grillpan: Verhit de grillpan op hoge temperatuur en grill hierin de aubergine aan beide kanten bruin en gaar. Verlaag de temperatuur halverwege, zodat de plakken aubergine de tijd krijgen om goed gaar te worden. Oven: Leg de plakken aubergine op een ovenplaat en bak ca. 20 minuten op 180 °C tot de aubergine bruin en gaar is.
  3. Meng alle ingrediënten voor de saus en mix tot een grove saus met behulp van een keukenmachine of staafmixer.
  4. Schep de gegaarde aubergineschijfjes om in de saus. Serveer met de rijst. Verkruimel en strooi de feta en peterselie eroverheen.

Beeld & recept | A8

Ook interessant