Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gegrilde ananas van de barbecue

ananas-hoofdafb.jpg

ananas hoofdafb

Lekkere frisse salades, maiskolven en groentespiezen. Zelfs voor vegetariërs is er meer dan genoeg te snoepen tijdens de barbecue. Maar ook voor mensen die wél vlees eten is het goed (en lekker!) om niet je portie groente te vergeten. Wissel ook eens af tussen vlees en vis. En leg als toetje eens stukken ananas op de gril… Gezond barbecueën, het kan!

 

Gegrilde ananas

Ingrediënten (12 stuks)

1 dl sinaasappelsap
4 el bruine basterdsuiker
1 ananas

Benodigdheden
12 stevige prikkers, spiesen

Bereidingswijze
Kook het sinaasappelsap met de basterdsuiker tot de helft in. Snijd van de ananas de onderkant en de bovenkant af. Zet de ananas recht op een plank en schil de ananas van boven naar beneden. Zorg dat alle scherpe puntjes worden weggesneden.

Snijd de ananas in de lengte in 12 parten. Snijd uit ieder part de harde kern. Rijg de parten in de lente aan prikkers en bestrijk ze met de siroop. Rooster de parten ananas goudbruin.

kookboek barbecue

Gezonde barbecue recepten

Probeer ook de andere recepten uit 53 Recepten voor een gezonde barbecue:

Italiaanse vispakketjes

Vegetarische shoarmabroodjes

Het boek ’53 recepten voor een gezonde barbecue’ is te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum voor €12,95. ISBN 9789051770469

Ook interessant