Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gegrilde ananas op een stokje

gegrilde-ananas-350.jpg

Vlees, vis, groente… Maar heb je ook al eens fruit op de barbecue gelegd? Hierdoor krijgt deze gegrilde ananas een heerlijk gekarmeliseerde smaak. Lekker en gezond!
Vlees, vis, groente… Maar heb je ook al eens fruit op de barbecue gelegd? Hierdoor krijgt deze gegrilde ananas een heerlijk gekarmeliseerde smaak. Lekker en gezond!

Ingrediënten (voor 12 stuks)
1 dl sinaasappelsap
4 el bruine basterdsuiker
1 ananas

Benodigdheden
12 stevige prikkers, spiesen

Bereidingswijze
Kook het sinaasappelsap met de basterdsuiker tot de helft in. Snijd van de ananas de onderkant en de bovenkant er af. Zet de ananas recht op een plank en schil de ananas van boven naar beneden. Zorg dat alle scherpe puntjes worden weggesneden.

Snijd de ananas in de lengte in 12 parten. Snijd uit ieder part de harde kern. Rijg de parten in de lente aan prikkers en bestrijk ze met de siroop. Rooster de parten ananas goudbruin.


Probeer snel meer heerlijke barbecuerecepten uit 53 recepten voor een gezonde barbecue!

Bestel het boek
Het boek 53 Recepten voor een gezonde barbecue is te bestellen in de webshop van het Voedingscentrum voor €12,95.
ISBN 9789051770469

Ook interessant