Nagerecht: Het winterse karakter van dit nagerecht wordt nog eens geaccentueerd door het kaneelpoeder dat door de yoghurtsaus gemengd wordt.
Voorgerecht
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 10 min
Aantal personen: 4
Benodigdheden per persoon
1 BIO peer (Conference)
40 ml Griekse yoghurt (Minos)
15 ml rode port (Kopke, 10 jaar oud)
1 tl handgeslagen roomboter gezouten
1 snufje kaneel (gemalen)
1 tl kristalsuiker
30 ml sinaasappelsap
Bereiding
1. Meng de yoghurt, kaneel en een kwart van de suiker in een kom.
2. Pers de sinaasappel.
3. Schil de peren en snijd ze in vieren.
4. Verhit de boter en de rest van de suiker in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de peren 2-3 minuten aan elke kant goudbruin.
5. Voeg de port en het sinaasappelsap toe en kook gedurende 5 minuten.
6. Verdeel de peren over de borden, lepel hier het portmengsel over en giet als laatste het yoghurt mengsel erover.
Lekker makkelijk en vers: bestel de ingrediënten voor dit recept direct online bij Culinaire Versmarkt met onderstaande button.