Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gebakken schnitzel met worteltjes met bacon, appel en Bieslookroomsaus

gebakken-schnitzel-met-worteltjes-met-bacon-appel-en-bieslookroomsaus.jpg

In juli is er nog lekker veel bospeen. Even schrappen en de worteltjes dan in hun geheel of in stukken zo kort mogelijk koken.

Toe aan een nieuw idee met worteltjes? Schep ze eens om met appeldiksap en uitgebakken bacon en serveer er Knorr Bieslookroomsaus bij!

Gebakken schnitzel met worteltjes met bacon, appel en Bieslookroomsaus
(hoofdgerecht, 4 personen, bereidingstijd +/- 30 min.)

Ingrediënten
1 kg aardappelen
600 g geschrapte worteltjes, in stukken
4 ongepaneerde schnitzels
versgemalen peper, zout
5 el vloeibare margarine
2 stevige zoetzure appels, geschild, in stukjes
4 dunne plakjes bacon, in smalle reepjes
2 tl appeldiksap
1 zakje Knorr Mix voor Bieslookroomsaus

Bereidingswijze


Kook de aardappelen in weinig water in +/- 20 min. gaar en giet ze af. Kook de worteltjes in weinig water in +/- 15 min. beetgaar en laat ze uitlekken in een vergiet.

Maak de pan droog. Bestrooi de schnitzels met peper en eventueel zout. Verhit 2 el margarine in een grote koekenpan en bak hierin de schnitzels in 3-4 min. aan elke kant bruin en gaar.

Verhit in de tussentijd 2 el margarine in de pan van de worteltjes en bak hierin de reepjes bacon met de appel 4 min. Geregeld omscheppen. Schep de worteltjes en het appeldiksap erdoor en warm nog even door.

Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg de schnitzels op 4 borden. Schep de aardappelen en de worteltjes ernaast. Verdeel de Bieslookroomsaus over de worteltjes.

Variatietip
Vervang de worteltjes door sperziebonen.

Weetje
Bospeen of waspeen? Waspeen is gewassen, geschrapte bospeen zonder loof. Wanneer u bospeen als rauwkost serveert, kies dan voor hele worteltjes, schil ze dun en laat er een klein stukje groen aan zitten.

Ook interessant