Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Gebak met groente? Probeer dan eens deze rodebietenwafels

rodebietenwafels.jpg

Wist je dat je met rode biet ook heerlijk gebak kunt maken? Deze rodebietenwafels zijn er een prachtig voorbeeld van. In combinatie met kokosmelk, volkorenmeel en palmsuiker bak je er deze dikke wafels van.

Hartstikke lekker als ontbijt met yoghurt, fruit en honing.

Dit heb je nodig voor de rodebietenwafels:

  • 330 ml kokosmelk
  • 250 g gekookte rode biet, in stukken
  • 2 eieren
  • 125 ml plantaardige olie
  • 350 g volkorenmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el palmsuiker of bruine basterdsuiker
  • snuf zout

extra nodig: blender of keukenmachine, wafelijzer

Gebak met groente? Probeer dan deze rodebietenwafels

Zo maak je het:

De rodebietenwafels zijn snel klaar: ze staan in zo’n twintig minuten op tafel.

  1. Mix de kokosmelk met de rode biet glad in de blender en mix de eieren er één voor één door.
  2. Giet er nu de olie bij en mix verder.
  3. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder, de palmsuiker en het zout.
  4. Voeg de bietenpuree toe en spatel alles goed door elkaar.
  5. Bak dikke wafels van het beslag. Serveer ze koud of lauwwarm. Lekker met Griekse yoghurt, vers fruit en wat honing.

Productie & bewerking | Colette Beyne
Fotografie | Wout Hendrickx
Recepten | Sandra Bekkari

Ook interessant