Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Ganache frambozenblokjes: een zoet hapje voor bij de koffie

ganache-frambozen-blokjes.jpg

Ganache-frambozenblokjes: een zoet hapje voor bij de koffie of thee. De blokjes zijn gevuld met frambozen en aarbeien, succes gegarandeerd! 

Loopt het water je al in de mond? Je maakt deze zoete hapjes binnen 60 minuten.

Dit heb je nodig (8-10 stuks):

  • 200 ml slagroom
  • 250 g pure chocolade, fijngehakt
  • 15 g boter, in kleine blokjes
  • 8-10 verse of diepvries frambozen
  • 8-10 gevriesdroogde aardbeien en frambozen (potje)*
  • eetbare glitter of andere decoratie

Extra nodig 1 of 2 ijsblokvorm(en) voor blokken van ± 5×5 cm.

Bereidingswijze ganache-frambozenblokjes:

  1. Breng de slagroom net tegen de kook aan (er moeten net belletjes verschijnen aan de rand van de pan).
  2. Doe de chocolade in een hittebestendige kom en giet de slagroom erop. Roer heel zachtjes tot de chocolade is gesmolten.
  3. Roer er dan de boter door.
  4. Giet een klein laagje in de holtes van de vorm en zet in elk een framboos.
  5. Laat 3-4 min. afkoelen, giet er dan de rest van de ganache over en laat helemaal afkoelen.
  6. Zet de ganache ± 30 min. in de vriezer en duw of klop de blokken dan uit de vorm.
  7. Laat op temperatuur komen en garneer elk blok vlak voor het serveren met een gevriesdroogde aardbei en wat verkruimelde gevriesdroogde framboos.
  8. Bestrooi met eetbare glitter.

Bereidingsduur ganache-frambozenblokjes 15 minuten + afkoelen + 30 minuten vriestijd.

Ziet er goed uit!

ganache frambozenblokjes

Recept | Dosia Brewer

Fotografie | Maarten van der Wal

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-54. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant