Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Fruitvliegjes? Zo kom je er vanaf!

fruitvliegje.jpg

Wat is het iedere zomer toch een ellende, die fruitvliegjes die zonder pardon je fruitschaal bestormen. Hierbij tips om ze te verwijderen!

Wat is het iedere zomer toch een ellende, die fruitvliegjes. Je hoeft maar een rijpe banaan ‘onbeheerd’ te laten liggen en ze komen er – vanuit het niets lijkt – in groten getale op af. Er is dan ook maar een grote vraag die ons bezighoudt: hoe verwijder je fruitvliegjes? 

Voordat we deze prangende vraag beantwoorden, even een lesje biologie. Want hoe ontstaat de fruitvliegjes? Volgens KIJK magazine hebben fruitvliegjes een erg goede reukzin. Ze ruiken de alcohol die vrijkomt als fruit bederft en gaat rotten en gisten. Ze gaan er dan op af en droppen er honderden, zo niet duizenden eitjes in. Omdat die eitjes binnen een paar uur uitkomen, ontstaat er in no time een fruitvliegenplaag in je keuken.

Tips tegen fruitvliegjes

Tegen deze plaag is vrij weinig te doen. Het meest simpele antwoord is het fruit niet te laten bederven en snel op te eten. Ook het neerzetten van een fles met laagje bier helpt enigszins, maar het blijft dweilen met de kraan open. Hieronder de meest gebruikte tips om fruitvliegjes te verwijderen.

Afwasmiddel met azijn
Vul een schaaltje met wat azijn en voeg een druppeltje afwasmiddel toe. Bedek het schaaltje met een stukje vershoudfolie en maak het vast met een elastiekje. Prik er vervolgens gaatjes in, zodat de fruitvliegjes er in kunnen komen.

Sinaasappel met kruidnagel
Een truc die niet alleen werkt om nare geurtjes te verwijderen, maar ook om fruitvliegjes te bestrijden is de sinaasappel met kruidnagelen. Hoe? Steek de kruidnagelen in een sinaasappel en klaar is Kees.

Laagje rode wijn
Fruitvliegjes zijn ware alcoholisten. Zet daarom een lege wijnfles met klein bodempje rode neer. Binnen de kortste keren zie je de eerste fruitvliegjes al sneuvelen.

Wat is jouw ultieme tip om fruitvliegen te bestrijden?

Ook interessant