Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Fruit- en groentehapjes maak je zelf!

fruit-en-groentehapjes-maak-je-zelf.jpg

Creatief met fruit- en groentehapjes voor je baby.

De keus van een lekker en verantwoord fruit- of groentehapje is niet zo snel gemaakt in de supermarkt. Rijen met babyvoeding komen je tegemoet en al snel weet je niet meer waar je moet zoeken. Maak eens je eigen babyhapjes, dan zit je zéker goed!

Als je kind vier maanden oud is, kun je al beginnen met fijn gepureerde fruithapjes. Na zes maanden kun je groente proberen. Neem het heft in eigen hand en verzin leuke en lekkere combinaties waar je kindje van zal smullen.

Vrouwonline zet wat lekkere hapjes voor je op een rij. Allemaal voor baby’s vanaf zes maanden.

Wortelpuree met pompoen

Wat heb je nodig?
Een geschilde aardappel, stukje pompoen en wortel van ongeveer dezelfde grootte.

Hoe maak je het klaar?
Snijd de groente in kleine stukjes en kook alles samen in 10 minuten gaar. Even afgieten en dan pureren tot een fijne puree. Voeg een beetje olie of boter toe om het geheel wat smeuïger te maken. Smullen!

Liga en meloen

Wat heb je nodig?


Een rijpe meloen en een ligakoekje.

Hoe maak je het klaar?

Verkruimel de liga en neem een deel van de meloen – zonder de pitjes. Even fijn maken met de staafmixer en smikkelen maar!

Zoete couscous
Wat heb je nodig?
Een paar rozijnen, couscous, in kleine stukjes gesneden wortel en olijfolie.

Hoe maak je het klaar?
Nadat je de rozijnen geweld hebt, kook je de wortel en de rozijnen in ongeveer 15 minuten gaar. Pureer het geheel met wat kookvocht. In het overige (hete) kookvocht schep je een eetlepel couscous. Laat dit een paar minuten staan totdat het gaar en zacht is. Meng de couscous en de groentepuree tot slot met een theelepel olijfolie door elkaar.

Bron: smikkels.nl

Ook interessant