Nu de zomer aanbreekt, is het weer tijd voor al de lekkere zomergroenten en zomerfruit. Je moet wel weten hoe je de groente en fruit moet bewaren om ze zo lang mogelijk vers te houden. Wij helpen je een handje!
Koelkast
De temperatuur in de koelkast moet tussen de 3 en 7 graden liggen. Welke groenten en fruit bewaar je in de koelkast?
Groente:
– Andijvie
– Asperges, bij voorkeur ingewikkeld in een vochtige doek
– Bladselderij
– Bloemkool
– Broccolli
– Champignons
– Prei
– Sla
– Spinazie
– Spruiten
– Witloof
Fruit:
– Aardbeien
– Bessen
– Bramen
– Frambozen
Koel
Wanneer je groente en fruit koel moet bewaren, bewaar je ze tussen de 8 en 15 graden. Vaak is dit mogelijk in een kelder of een donkere ruimte waar de temperatuur constant is.
Groente:
– Bonen
– Courgettes, kun je ook op kamertemperatuur bewaren
– Komkommer, eventueel op kamertemperatuur bewaren
– Paprika’s
– Uien
– wortelen
Fruit:
– Citrusvruchten, kun je ook op kamertemperatuur bewaren
– Kiwi, eventueel op kamertemperatuur bewaren
– Peren
Kamertemperatuur
De kamertemperatuur is een temperatuur van 12 graden en hoger. Zet de groente en fruit in ieder geval niet bij een warmtebron of in direct zonlicht. Vaak is de keuken een geschikte plaats.
Groente:
– Aubergines
– Tuinkruiden, eenmaal afgesneden in de koelkast bewaren
– Tomaten, eventueel gekoeld bewaren
Fruit:
– Appelen
– Bananen
– Tropische vruchten
Let op! Bewaar tomaten, appelen en kiwi’s apart. Door de stof ethyleen die deze soorten vrijgeven, bederven komkommers, broccoli, aubergines en champignons sneller.