Ben je een roséliefhebber? Dan is Frosé, een slushy gemaakt van ijskoude rosé, echt wat voor jou. Frosé is hét zomerdrankje van 2016, dat je heel makkelijk zelf kunt maken.
Het drankje is erg populair en dat is niet zo gek, want Frosé is lekker én verfrissend. Dit heb je nodig:
600 ml gekoelde rosé
360 ml ijskoude vlierbloesemsiroop (verkrijgbaar bij onder andere Albert Heijn en IKEA)
aardbeien, perzik, meloen of frambozen (optioneel)
port, wodka, tequila of vermouth (optioneel)
kruiden: basilicum en/of munt
Zo maak je het:
Meng 600 ml gekoelde rosé met 360 ml ijskoude vlierbloesemsiroop. Doe het mengsel in de ijsmachine en draai net zo lang door totdat er een dikke structuur ontstaat. Voor wat extra alcohol voeg je een scheutje port, wodka, tequila of vermouth toe. Om je frosé extra lekker te maken, kun je ervoor kiezen om aardbeien, perzik, meloen of frambozen in je slushy te doen. Maak je drankje af met kruiden als basilicum en munt.
Serveer de frosé direct of bewaar ‘m nog even in een bakje in de vriezer.
Let wel: hoe meer alcohol in je drankje zit, hoe kleiner de kans dat je frosé bevriest.
Deze boodschappen lekker snel in huis halen? Bestel de ingrediënten voor dit recept op AH.nl.
A post shared by conscious shop collective (@consciousshopcollective) on
Chocolade met rosé
Voor wie geen genoeg kan krijgen van rosé is er ook chocolade met rosé verkrijgbaar. Compartés, een Amerikaanse chocoladewinkel, verkoopt een chocoladereep gemaakt van witte chocolade en Franse rosé. De reep is verkrijgbaar via hun site.