Eten

Friture met allure: loempiaatjes met een verrassende vulling

zalmloempia.jpg

Lekker bij de borrel of als tussendoortje zijn deze lichte loempiaatjes van filodeeg met een vulling van zalm, mango, munt en limoen uit de oven. Je serveert er een avocadodip bij.

Dit heb je nodig

(voor tien stuks)

  • 175 g zalmfilet, in reepjes
  • 1 kleine mango, in reepjes
  • 1½ el mangochutney
  • Sap en rasp van 1 limoen
  • Blaadjes van 2 takjes munt, fijngesneden
  • 10 vellen filodeeg, ontdooid
  • Rijstolie
  • 1 avocado

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 
180 °C. Schep de zalm, de mango, de mangochutney en de helft van het limoensap en de -rasp en de munt door elkaar. Bestrijk een filodeegvel dun met olie en schep een lepel vulling over de breedte aan het begin van het deegvel. Laat aan weerskanten een rand vrij en vouw de zijkanten over de vulling. Bestrijk ook deze randen met olie en rol de loempia op. Leg hem met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog negen loempia’s, bestrijk ze met olie en bak ze in de oven in ± 20 minuten goudbruin en knapperig. Pureer intussen de avocado met de rest van het limoensap en de -rasp. Breng op smaak met peper en zout en schep er de rest van de munt door. Serveer de 
loempiaatjes met de dip.

Lees hier hoe je gezonde mayonaise maakt.

Bereidingstijd: ± 25 minuten + 
± 20 minuten oventijd

Eet smakelijk!

Productie | Colette Beyne
Styling | Silke Visscher
Fotografie |Rolinda Windhorst
Bereiding | Yvonne Jimmink
Recept | Dosia Brewer

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2017-43. Deze editie kun je nabestellen via Magazine.nl.

Lees ook

Bekijk ook

Balen, is je lievelingsjurkje in de was 2 maten gekrompen waardoor je ‘m niet meer aankan? Het gebeurt de beste van ons! het betekent niet dat we ‘m daarom meteen moeten weggooien. Je kunt ‘m namelijk heel simpel ‘ontkrimpen’…

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant