Lekker bij de borrel of als tussendoortje zijn deze lichte loempiaatjes van filodeeg met een vulling van zalm, mango, munt en limoen uit de oven. Je serveert er een avocadodip bij.
Dit heb je nodig
(voor tien stuks)
175 g zalmfilet, in reepjes
1 kleine mango, in reepjes
1½ el mangochutney
Sap en rasp van 1 limoen
Blaadjes van 2 takjes munt, fijngesneden
10 vellen filodeeg, ontdooid
Rijstolie
1 avocado
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de zalm, de mango, de mangochutney en de helft van het limoensap en de -rasp en de munt door elkaar. Bestrijk een filodeegvel dun met olie en schep een lepel vulling over de breedte aan het begin van het deegvel. Laat aan weerskanten een rand vrij en vouw de zijkanten over de vulling. Bestrijk ook deze randen met olie en rol de loempia op. Leg hem met de naad naar onder op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak zo nog negen loempia’s, bestrijk ze met olie en bak ze in de oven in ± 20 minuten goudbruin en knapperig. Pureer intussen de avocado met de rest van het limoensap en de -rasp. Breng op smaak met peper en zout en schep er de rest van de munt door. Serveer de loempiaatjes met de dip.
Balen, is je lievelingsjurkje in de was 2 maten gekrompen waardoor je ‘m niet meer aankan? Het gebeurt de beste van ons! het betekent niet dat we ‘m daarom meteen moeten weggooien. Je kunt ‘m namelijk heel simpel ‘ontkrimpen’…