Eten

Friture met allure: friet, maar dan nét even anders

zoeteaardappelfriet.jpg

Friet van zoete aardappel met ras el hanout uit de airfryer met een topping van zure room met pittige sriracha, een Thaise chilisaus.

Dit heb je nodig

(voor vier personen)

  • 3 zoete aardappels met schil, in dunne lange repen
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl ras el hanout
  • Versgemalen zwarte peper, zout
  • 125 ml zure room
  • Sriracha naar smaak

Zo maak je het

Verwarm de airfryer of frituurpan voor op 180 °C. Schud de aardappelrepen in een plastic zak om met de olie, de ras el hanout en peper naar smaak zodat ze allemaal met een dun laagje zijn bedekt. Bak ze ± 15 minuten in de airfryer of frituurpan, schud af en toe om. Breng intussen de zure room op smaak met zout en sriracha. Schud de friet uit de airfryer of frituurpan en bestrooi ze met zout. Geef de saus erbij.

Lees hier hoe je gezonde mayonaise maakt.

Bereidingstijd: ± 20 minuten

Dat wordt smullen!

Productie | Colette Beyne
Styling | Silke Visscher
Fotografie |Rolinda Windhorst
Bereiding | Yvonne Jimmink
Recept | Dosia Brewer

Dit recept is afkomstig uit Margriet 2017-43. Deze editie kun je nabestellen via Magazine.nl.

Lees ook

Kijk deze video

Hoe maak je de frituurpan schoon? Dat kan gewoon met de afwasborstel – nadat je de olie eruit hebt gehaald natuurlijk – maar déze methode is een stuk simpeler. Kijk maar!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant