In Italië doen ze het al eeuwen, restjes groenten, pasta en kaas opmaken door ze te verwerken in een grote omelet: de frittata. Fijn om niets te verspillen én fijn voor je portemonnee. Met restjes pasta en zalm maak je deze heerlijke avondmaaltijd-frittata met vis. Heerlijk met een takje gegrilde tomaten, en vergeet vooral het wijntje niet.
Ben jij er dol op om met kliekjes te koken en zo min mogelijk voedsel te verspillen? Dan zijn de frittata recepten vast je ding. Van lunch en avondmaaltijden tot muffins: je kunt de leukste gerechten bereiden met verschillende kliekjes. Zo ook de overheerlijke frittata met pasta en zalm.
Benodigdheden voor de frittata:
7 eieren
2 tenen knoflook, geperst
Versgemalen peper, zout
2 el milde olijfolie
300 g verse spinazie, geblancheerd en al het vocht uitgeknepen
150 g gekookte pasta
150 à 175 g gebakken zalm, in stukjes
100 g kerstomaten
50 g olijven zonder pit
1-2 el kappertjes
1 roze sjalotje, in ringen
ansjovisfilet naar smaak
1 tak kerstomaten
½ zakje rucola
extra nodig: koekenpan met antiaanbaklaag van 22-24 cm Ø met deksel, grillpan
Zo maak je de frittata met pasta en zalm:
Klop de eieren los en voeg de knoflook en peper en zout naar smaak toe.
Verwarm de helft van de olie in de pan op lage pit en giet een kwart van het eimengsel erin.
Verdeel direct de spinazie erover en giet er een laagje ei op.
Houd wat olijven, kappertjes, sjalot en ansjovis apart voor de garnering en verdeel de rest over de spinazie.
Schenk de rest van het eimengsel erop en bak de frittata met het deksel op de pan ± 20 min. op laag vuur of tot deze gaar is.
Prik eventueel de bovenkant af en toe in met een vork, zodat al het ei kan stollen.
Bestrijk intussen de grillpan met de rest van de olie en gril de trostomaten rondom tot het velletje iets loslaat.
Garneer de frittata met de achtergehouden ingrediënten en een takje gegrilde tomaten.