Van drie borden en twee kommetjes maak je snel een etagère. Onderop staan kleine poké bowls met avocado, zalm en viseitjes, daarboven zie je frittata-muffins met rode biet en wortel en bovenop het toetje!
Dit heb je nodig
(12 stuks)
7 eieren (L)
100 ml melk
100 g geraspte kaas
60 g bietjulienne (zakje) + extra om te garneren
60 g worteljulienne (zakje) + extra om te garneren
2 bosuitjes in ringetjes versgemalen
peper
zout
1 el citroensap
2 el extra vierge
olijfolie
extra nodig: muffinvorm met 12 holtes
12 papieren bakvormpjes
Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de holtes van de vorm in en zet de papieren vormpjes erin. Klop de eieren los met de melk en roer er de kaas, de biet- en worteljulienne en de bosui door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en verwijder de papieren vormpjes. Schep het citroensap en de olie om met de extra biet- en wortel-julienne en garneer de muffins ermee.
Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 20 min. oventijd + afkoelen.