Eten

Heerlijk: frittata-muffins met rode biet en wortel

fittata111.jpg

Van drie borden en twee kommetjes maak je snel een etagère. Onderop staan kleine poké bowls met avocado, zalm en viseitjes, daarboven zie je frittata-muffins met rode biet en wortel en bovenop het toetje!

Dit heb je nodig

(12 stuks)

  • 7 eieren (L)
  • 100 ml melk
  • 100 g geraspte kaas
  • 60 g bietjulienne (zakje) + extra om te garneren
  • 60 g worteljulienne (zakje) + extra om te garneren
  • 2 bosuitjes in ringetjes versgemalen
  • peper
  • zout
  • 1 el citroensap
  • 2 el extra vierge
  • olijfolie
  • extra nodig: muffinvorm met 12 holtes
  • 12 papieren bakvormpjes

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet de holtes van de vorm in en zet de papieren vormpjes erin. Klop de eieren los met de melk en roer er de kaas, de biet- en 
worteljulienne en de bosui door. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de vormpjes en bak de muffins in het midden van de oven in 15-20 min. gaar. Laat ze afkoelen tot lauwwarm en verwijder de papieren vormpjes. Schep het citroensap en de olie om met de extra biet- en wortel-julienne en garneer de muffins ermee.

Bereidingstijd: ± 15 min. + ± 20 min. oventijd + afkoelen.

De vriendinnenmiddag helemaal afmaken? Bekijk dan ook de volgende receptjes:
Zo maak je de lekkerste BLT zonder brood
Smullen! Polenta-vingers met olijventapenade en de paprikadip

Zin in een high tea buiten huis? Kijk op margriet.nl/voordefijnsteadresjes.

Deze smakelijke receptjes komt uit Margriet-07. Hierin staan nog meer lekkere kleine recepten. Je kunt het nummer hier nabestellen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant