Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dag 15 | Recept: frittata met bospaddenstoelen en tijm

champ2.png

Lekker als lunchgerecht met wat knapperig brood en een herfstige salade van witlof of eikenbladsla. Maar ook zeer geschikt als snack bij de borrel.

Wat heb je nodig?

(4 personen)

  • 100 g (gemengde) wilde paddenstoelen, schoongemaakt
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • paar takjes tijm, blaadjes eraf gerist
  • 6 eieren
  • 2 eiwitten
  • 300 ml volle melk
  • zeezout en grof gemalen peper

Extra nodig: rechthoekige vuurvaste schaal

Zo maak je het!

Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Fruit het sjalotje in een ruime koekenpan in de olijfolie en voeg de paddenstoelen toe. Bak ongeveer 5 min., tot de paddenstoelen goudbruin zijn. Bestrooi met tijm en zet apart. Vet de ovenschaal in met een beetje olijfolie en verwarm deze op matig vuur. Klop de eieren met de eiwitten, de melk en zout en peper tot een schuimige massa. Verdeel de paddenstoelen over de ovenschaal, schenk het eimengsel erover en laat de frittata in 3-5 min. stollen. Zet de frittata vervolgens ongeveer 5 min. onder de hete grill (blijf checken) tot de bovenzijde goudbruin en gaar is. Snijd in vierkantjes en serveer.

Ook interessant