Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Frisse tonijnsalade

frisse-tonijnsalade.jpg

Tijdens het warme weer is het belangrijk om genoeg te eten. Met deze zelfgemaakte tonijnsalade eet je gegarandeerd je bordje helemaal leeg!

Voor de tonijnsalade voor 4 personen • 2 blikjes tonijn • 2 augurken • halve appel, geschild en in kleine stukjes gesneden • 2 eetl. mayonaise • 3 eetl. Heinz tomatenketchup • peper/ zout • optioneel: klein rood uitje gesnipperd • 4 boterhammen • 4 blaadjes sla

1. Giet het vocht van de blikjes tonijn af. Snipper en en schil een appel en snijd de augurken in stukjes. 2. Doe de tonijn in een schaaltje en voeg daar de appel, augurk, mayonaise en ketchup aan toe. 3. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens alles goed door. 4. Leg op een boterham een blad sla en schep daarop de tonijnsalade. Leg bovenop de tonijnsalade eventueel plakjes dun gesneden augurk. Je kunt aan de tonijnsalade nog een klein gesnipperd rood uitje toevoegen.

Koop liever wel skipjack tonijn in plaats van blauwvin en geelvin tonijn. Tonijn is namelijk een bedreigd diersoort en als je blauwvin en geelvin tonijn koopt, bestaat de kans dat je over vijf jaar geen tonijnsalade meer kunt maken. Gewoonweg omdat de tonijn dan uitgestorven is. Bekijk de VISwijzer voor meer informatie over welke vis je beter kunt laten zwemmen.

Ook interessant