Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Frisse recepten

frisse-recepten.jpg

Drie frisse, bijna vleesloze, recepten.

Vlees kan heerlijk zijn, zeker als het goed bereid is. Maar toch is het af en toe wel eens goed om wat minder vlees te eten. Deze bijna vleesloze recepten zijn daar een goed voorbeeld van.

Salade met meloen, rauwe ham & blauwe kaas

Ingrediënten
– 2 el olijfolie
– 1 el witte balsamicoazijn
– ¼ citroen
– 1 el verse basilicum of peterselie (fijngehakt)
– Zout en peper
– Cantaloupe-meloen
– 4 plakjes rauwe ham
– Rucola
– 4 el blauwe kaas

Bereidingswijze
Allereerst maak je de vinaigrette. Combineer in een kleine kom de olie, azijn, citroensap en basilicum. Voeg naar eigen smaak zout en peper toe. Meng dit geheel goed door elkaar. Snijd nu de meloen in dunne stukken en leg deze op een bord. Drapeer vervolgens de plakken rauwe ham op de meloen. Kruimel nu de blauwe kaas en strooi dit samen met de vinaigrette over de meloen.

Spruitjes met parmaham

Ingrediënten
– 300 gr spruitjes
– ½ theelepel olijfolie
– 3 plakjes parmaham
– 1 el boter
– ½ theelepel zout
– Zwarte peper

Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon en snijd deze doormidden. Kook de spruitjes in een pan met ruimkokend water. De spruitjes zijn gaar als het binnenste zacht is – ongeveer 6 minuten koken – en giet de spruitjes af. Zet de spruitjes met een klein laagje water aan de kant. Zet ondertussen een koekenpan op het vuur met de olijfolie.

Voeg de parmaham toe en bak deze totdat ze krokant zijn. Haal de ham uit de pan en zet hem op een laag vuurtje. Doe nu de spruitjes samen met het water, boter, zout en peper in de koekenpan en bak dit geheel ongeveer 6 minuten. Voeg tot slot de parmaham toe en je gerecht is klaar!

Crostini met gerookte zalm

Ingrediënten
– ½ Frans stokbrood
– 3 el olijfolie
– 8 gr roomkaas
– 200 ml water
– ½ theelepel gedroogde dille
– ½ theelepel gedroogde bieslook
– 350 gr gerookte zalm
– Takjes verse dille
– 1 el kappertjes

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 400 graden. Snijd het stokbrood in kleine stukjes, bestrijk het brood met olijfolie en zet ze in de oven. Bak ze in ongeveer 10 minuten gaar, totdat ze een goudbruine kleur hebben. Voeg ondertussen de roomkaas, het water en de gedroogde kruiden samen in een kom. Roer dit geheel goed door. Smeer tot slot de broodjes met de gemixte roomkaas en voeg de zalm en verse dille toe. Genieten maar!

Bron: Mother Nature Network

Ook interessant