Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dol op frikandellen? Dan wil je vast deze chique variant ervan proeven

frikandellen-margriet.jpg

Waar je van kroketten tegenwoordig tal van varianten hebt, is dat bij frikandellen helaas niet het geval. Maar daar komt verandering in, want er is een nieuwe frikandel op de markt gebracht.

‘Le Frique’ is de chique variant van een frikandel en een echt culinair hoogstandje.

Wat is het verschil met normale frikandellen?

Mensen die gek zijn op frikandellen, mogen deze chique variant dan ook niet aan zich voorbij laten gaan. Waar het bij een normale frikandel altijd een beetje de vraag is wat er nu precies in zit, is de ‘Le Frique’ bereid met volwaardige kip en varkensvlees. Het vlees wordt grover gemaald dan bij normale frikandellen en wordt ook nog eens verrijkt met een speciale specerijenmix. Daarnaast is de frikandel ook nog eens vrij van E-nummers en andere toevoegingen, wat natuurlijk altijd mooi meegenomen is.

Lees ook
Dit is het perfecte excuus om nóg meer frikandellen te eten

Verschillende smaken

De ‘Le Frique’ is er momenteel in twee soorten smaken. De ‘Le Frique classique’ is een eerbetoon is aan de oer-frikandel met een heerlijke intense vleessmaak en de ‘Le Frique unique’ is een licht gekruide frikandel met venkelzaad. En als het aan Pieter Stevense ligt, één van de bedenkers van het concept, komen er nog meer varianten aan: “We hebben tijdens corona niet stilgezeten en hebben naast onze frikandellen ook de pains Le Frique bedacht, een soort van worstenbroodjes waarbij de frikandellen opgerold zijn in bladerdeeg. Natuurlijk komen er op termijn ook nog meer smaken bij. Het zou bijvoorbeeld leuk kunnen zijn om in het najaar iets met wild te doen en in het voorjaar iets met lam”, zo vertelt hij in een interview met Culy.nl.

Waar kun je ‘m kopen?

De ‘Le Frique’ staat momenteel bij zo’n 35 verschillende horecazaken op de menukaart. Van het Conservatorium Hotel en Café van Leeuwen in Amsterdam tot in de toonbank bij verschillende slagers. Op de website van Le Frique vind je een volledig overzicht van alle verkooppunten.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! Help jij ons winnen? Stem dan snel

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy.nl
Beeld | iStock

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken.

Ook interessant