Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Frans koken met Rachel Khoo

frans-koken-met-rachel-khoo.gif

De Frans keuken was nog nooit zo liefdevol.

Nieuwe Franse keuken
De klassieke Franse keuken bestaat uit veel sterk bewerkte en zware gerechten. Daarnaast is de associatie met vlees, dikke sauzen en stokbrood erg aanwezig. Gelukkig was daar ineens Rachel Khoo! Zij is een voorbeeld van de ‘nouvelle cuisine’ of de ‘nieuwe keuken’ die bestaat uit verse en lichte ingrediënten, die op een aantrekkelijke wijze worden gepresenteerd. Geen sterke marinade meer, maar verse kruiden, boter en citroen. Het is bijna een kunst om de natuurlijke smaak zo veel mogelijk te behouden. Deze ‘nieuwe keuken’ laat zien dat Frans koken ook eenvoudig en makkelijk kan zijn.

Rachel Khoo
De Britse Rachel Khoo schrijft over eten en is kokkin in Parijs. Na haar opleiding kwam ze naar de Franse hoofdstad om de kunst van Franse patisserie onder de knie te krijgen. Inmiddels heeft Rachel heel wat ervaring opgedaan en is ze een kookprogramma op BBC én een kookboek rijker: Chez Rachel. Haar passie is koken en eten zoals de Parijzenaren dat thuis doen. Haar gerechten zijn vooral enjoyable, zoals ze zelf zegt. Zelfs de Fransen zijn enthousiast!

Foodblog

Dat Rachel druk is, is nu wel duidelijk. Toch houdt ze speciaal voor haar fans een foodblog bij. Daar deelt ze tips, gerechten, foto’s en verhalen over alles wat ze meemaakt. Wanneer je een uurtje vrij maakt om wat van haar gerechten te bekijken op YouTube, heb je vast geen honger meer. De sfeer, Rachels persoonlijkheid, de ingrediënten en haar manier van koken: het vult je maagje met liefde!

Bestel het boek Chez Rachel voor € 24,95 op de website van boekenwereld. Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021551371.

Ook interessant