Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Frans kerstmenu: voorgerecht van aardappel-perengalette

frans-kerstmenu-voorgerecht-van-aardappel-perengalette.jpg

Denk je aan Frankrijk, dan denk je aan culinaire hoogstandjes. De Franse keuken van Rachel Khoo is uitermate geschikt om een kerstmenu mee samen te stellen.

Ben jij benieuwd wat voor een lekkere dingen Rachel Khoo nog meer in petto heeft? Kijk dan snel naar ons Franse kerstmenu.

Rachel Khoo: ‘Op de middelbare school was gepofte aardappel met gesmolten kaas een van de lekkerste lunches die er waren. De combinatie van gesmolten kaas en aardappel is onverslaanbaar. Dit is een iets verfijndere (maar eenvoudige) Franse hommage aan mijn nederige favoriet uit mijn kindertijd.’

Ingrediënten
4 vastkokende aardappels (zoals nicola of charlotte)
1 stevige peer
100 g roquefort of een andere blauwe kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes van 2 millimeter dik. Leg deze dicht overlappend op elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat er vier rechthoeken ontstaan.

Schil de peer en snijd hem in kleine blokjes. Strooi deze over de aardappels en verkruimel de kaas erover (strooi

de kaas in het midden, zodat hij niet van de aardappels druipt tijdens het smelten).

Bak het gerecht ongeveer 20 minuten of tot de aardappels goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Serveer het gerecht direct.

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Wil je graag meer lezen over de lekkernijen uit de keuken van Rachel Khoo? Haar boek Chez Rachel staat bomvol met lekkere Franse gerechten.Bestel het boek voor €24,95 bij Boekenwereld. Kosmos Uitgevers, ISBN 9789021551371.

Ook interessant