Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Frambozen sandwichkoekjes

frambozen-sandwichkoekjes.jpg

Met dit recept zet je snel vrolijke en lekkere frambozenkoekjes op tafel.

Het is weer bijna Pasen. Tijdens de Paasdagen mag je best wel iets lekkers eten toch? Komen de paaseitjes alweer je neus uit, of wil je gewoon wat creatiever zijn? Ga koekjes bakken. En niet zomaar koekjes, maar frambozen sandwichkoekjes!

Ingrediënten
180 gram boter
140 gram suiker
270 gram bloem
100 gram frambozenjam
2 eetlepels geraspte citroenschil
1 groot ei
Een snufje zout
Een bakje frambozen

Bereidingswijze:
Klop de boter zacht met een mixer. Voeg de suiker, de geraspte citroenschil, het ei en een beetje zout toe en mix het ongeveer twee minuten. Voeg ook de bloem toe kneed het tot een deegbal. Verdeel het deeg in twee stukken, wikkel het in plasticfolie en laat het een paar uur staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden en zet twee bakplaten met bakpapier klaar. Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg uit. Zorg dat het deeg ongeveer een halve centimeter dik is en snijd er cirkeltjes uit met een diameter van ongeveer zes centimeter. Je kunt het deeg nu op de bakplaat leggen, zorg wel dat er minstens een halve centimeter tussen de koekjes zit. Bestrooi de koekjes met een beetje suiker.

Bak de koekjes tot ze een goudbruine kleur krijgen, in ongeveer 10 tot 12 minuten. Laat ze even afkoelen en verdeel de jam over de helft van de koekjes. De koekjes zonder jam leg je op de koekjes met jam, zodat het sandwiches worden.

Leg de sandwichkoekjes in een leuke schaal en versier ze met frambozen.

Vrolijk Pasen!

Ook interessant