Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Foodblogswap

foodblogswap.jpg

Ik swapte deze week met OnaPonakookt en Es’ Factory swapte met mij.

Oftewel; deze week kookte vele Nederlandse foodbloggers een recept van andermans foodblog.
Het idee; ook echt eens een recept van een ander foodblog te maken. Iets waar je als foodblogger zelden aan toe komt, omdat je al zoveel zelf kookt. Lootjes werden getrokken via ons platform op Facebook om daarna allemaal en mass achter ons fornuis te kruipen.

Inmiddels zijn er in Nederland namelijk al honderden die regelmatig hun keukengeheimen met ons delen op het web. En er komen er steeds meer bij. Allemaal met hun eigen specialiteit en met een andere achtergrond. Soms ontmoeten we elkaar “life” bij een foodbloggers event of bij workshops & lezingen. Zo leuk en inspirerend om mensen met dezelfde passie te ontmoeten. En daar dan lekker uren samen ongestoord over te kunnen kletsen.

Enfin. De site van OnaPonakookt heeft lekkere en makkelijke recepten. Ik heb gekozen voor de Limoncello tiramisu. Past goed bij de Paasdagen. En bij de Lente, die hoop ik samen met Pasen komt. Fris, makkelijk, anders dan de klassieke tiramisu en echt om te smullen. Heb ik nu ontdekt. Een echte aanrader dus!

Maak jij wel eens iets van een ander foodblog?

En voor wie nog meer swaps wil zien, en dus heerlijke recepten, kan ons volgen op twitter: @foodblogswap

Limoncello tiramisu

Ingrediënten:
20 lange vingers
250 ml. slagroom
250 gr. mascarpone
100 gr. poedersuiker
sap en rasp van 1 citroen (liefst biologisch)
80 ml. limoncello
150 gr. lemon curd

Bereiden:
Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Voeg de mascarpone toe en spatel door de slagroom totdat je een romig geheel krijgt. Meng er de geraspte citroenschil door. Meng het citroensap met de limoncello. Leg op de bodem van een schaal de helft van de lange vingers. Giet hier de helft van het limoncello-citroensap mengsel over. Bedek met de helft van het mascarpone-mengsel. Leg hierop weer een laag lange vingers, en besprenkel met de rest van het limoncello-citroensap mengsel. Verdeel hierover een laag lemon curd en eindig met een dikke laag mascarponemengsel. Tenslotte enkele uren in de ijskast zetten om op te stijven. Om het wat extra paarsachtig te maken, strooide ik er zelf gekleurde suiker overheen. Maar, gele chocoladeschaafsel doen het natuurlijk ook goed.

Kleine eters aan tafel?
Tip van Ona Pona: de limoncello kort verwarmen, zodat het grootste deel van de alcohol verdampt.
Tip van Pip: vervang de limoncello door 80 ml aangelengde citroenlimonade.

Ook interessant