Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Fonduebrood met kaas en ui

fonduebrood-jpg.jpg

Dit borrelbrood zet je als geheel op tafel, zodat iedereen de blokjes brood met kaas, bosui en champignons eruit kan prikken.

Benodigdheden:fonduebrood met kaas en ui
• 100 g boter of margarine
• 250 g champignons, in kwarten
• 1 el gehakte verse rozemarijn
• 1 witte of bruine (zuur) desembol van ±  500 g
• 250 g pittig belegen boerenkaas, in plakjes
• 5 bosuitjes, in ringetjes
• 2 el maanzaad

Stap voor stap:
• Verwarm de oven voor op 180°C.
• Verhit 2 el van de boter en bak hierin de champignons ± 3 min. of tot ze mooi bruin en gaar zijn. Bestrooi ze met peper, zout en de helft van de rozemarijn.
• Snijd het brood over de lengte en de breedte in plakken van 2 cm, maar laat tot ± 2 cm van de bodem vrij van insneden.
• Duw de plakjes kaas in de inkepingen in het brood. Druk hier ook de gebakken champignons tussen.
• Smelt de rest van de boter op laag vuur (het mag niet gloeiend heet worden) en roer er de bosui, het maanzaad en de rest van de rozemarijn doorheen.
• Verdeel het mengsel over het brood.
• Plaats het gevulde brood op een met bakpapier beklede bakplaat en bak het brood ± 15 min. in de oven.
• Serveer direct.

Bereidingstijd: ± 15 min., oventijd: ± 15 min.

Ook interessant