Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Heerlijk: flammkuchen met spiegelei en tuinkers

dat-wordt-smullen-flammkuchen-met-spiegelei-en-tuinkers.jpg

Ben je dol op pizza, maar wil je eens wat anders proberen? Dan is deze flammkuchen met spiegelei en tuinkers een echte aanrader. Lekker voor bij de lunch of als diner.

Wist je dat flammkuchen in veel landen enorm populair waren, tot de opkomst van de pizza? Gelukkig maakt dit heerlijke gerecht de afgelopen jaren ook weer een opmars in Nederland.

Benodigdheden

Dit recept is gemakkelijk zelf te maken en goed voor twee tot vier personen. Dít heb je nodig:

  • 70 g diepvriestuinerwtjes
  • versgemalen peper en zout
  • 1 rol koelvers bladerdeeg op bakpapier
  • 150 g mascarpone
  • Een halve courgette, in dunne plakjes
  • 100 g bacon, in reepjes
  • 2 eieren (M)
  • 1 bakje tuinkers

Bereidingswijze flammkuchen met spiegelei en tuinkers

De bereidingstijd van dit gerecht is ongeveer 45 minuten. Zó maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Blancheer de erwtjes voor ongeveer 3 minuten in licht gezouten water.
  3. Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat.
  4. Bestrijk het deeg met de mascarpone en maal er peper en zout naar smaak boven.
  5. Verdeel de courgette en de bacon erover.
  6. Bak de Flammkuchen in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin in het midden van de oven.
  7. Breek de eieren erboven en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verdeel de erwtjes erover en zet nog 10 min. in de oven.
  9. Garneer vlak voor het serveren met de tuinkers.

Smullen maar!

Meer lekkere recepten?

Fotografie | Wout Hendrickx
Foodstyling en recepten | Sonja Peeters

Dit artikel is eerder verschenen in Margriet 14– 2021. 
Dit nummer teruglezen? Ga dan naar Magazine.nl.

Ook interessant