Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Festival Foods: voedzaam ontbijt!

festival-foods-voedzaam-ontbijt.jpg

Wanneer je een festival gaat bezoeken, is het verstandig om stevig te ontbijten.

Omdat je de hele dag aan het dansen bent en waarschijnlijk heel wat alcohol drinkt, moet je een goede bodem leggen. Het eten dat je op festivals kunt halen is meestal ongezond en niet erg voedzaam. Wees dus goed voorbereid!

Een lekker eitje
Verwen jezelf met een lekkere uitsmijter of een roerei. Eet bij je uitsmijter, omelet, spiegelei of roerei twee donkere boterhammen en je hebt een lekker en voedzaam ontbijt achter de kiezen.

Pannenkoeken
Wat een luxe: ontbijten met pannenkoeken. Natuurlijk moet je dit niet te vaak doen, want ze bevatten veel calorieën. Wil je de pannenkoeken nog iets voedzamer maken? Kies dan voor de volkoren pannenkoekenmix of de variant met granen.

Tosti
Maak een uitgebreide tosti als ontbijt. Neem twee boterhammen (bij voorkeur volkoren) en beleg ze met producten naar keuze. Wil je een tosti met ham en kaas een beetje voedzamer maken? Leg er ook wat plakjes tomaat tussen!

Smoothie
Ben je niet zo’n grote eter in de ochtend? Je kunt er ook voor kiezen om een frisse ontbijtsmoothie te maken. Belangrijk is dat je voldoende vezels aan de smoothie toevoegt. Inspiratie nodig? Hier vind je twee lekkere ontbijtsmoothies!

Onderweg
Vlak voor je het festivalterrein op gaat kun je nog een banaan of een stuk ontbijtkoek nemen. Deze producten vullen goed en bevatten veel vezels. Je zult langer een vol gevoel houden en kunt er lekker tegenaan!

Niet doen
Ontbijt je normaal gesproken luchtig met een cracker of een beschuitje? Zet deze producten vandaag maar even aan de kant! Ook is het verstandig om een beetje op te passen met melk of melkproducten. Melk en alcohol zijn vaak niet zo’n hele goede combinatie.

Vergeet ook niet genoeg te drinken bij je ontbijt! ’s Nachts verlies je veel vocht, dus hydrateren is belangrijk. Je wilt je natuurlijk wel fit voelen wanneer je lekker gaat feesten. Zorg dat je niet uitgedroogd raakt en drink behalve alcohol ook genoeg water.

Wat eet jij als je naar een festival gaat?

Ook interessant