Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Feestelijk dessert: spiesjes met sojasaus

m29-rijstballetjes-sf00392900.jpg

Ingrediënten voor de rijstballetjes
– 75 g kleefrijstemeel
– 75 g rijstemeel
– snuf zout

Ingrediënten voor de saus
– 2 el Japanse sojasaus glutenvrij
– 50 g suiker
– 1 el honing
– 2 tl maïszetmeel

 

 

Bereidingswijze
– Vermeng voor de balletjes beide soorten rijstmeel met het zout en voeg 75-100 ml water toe.

-Kneed tot een soepel deeg en vorm er met vochtige hand 16 balletjes van. Leg ze met iets tussenruimte in een met bakpapier beklede stoommand en stoom de balletjes in 15 min. gaar. Doe dit eventueel in tweeën.

-Verwarm voor de saus 200 ml water met de sojasaus, de suiker en de honing en roer tot beide zijn opgelost. Bind de saus licht met het maïszetmeel.

– Rijg de warme balletjes aan houten prikkers en lepel er wat saus over. Geef de rest van de saus er apart bij.

Bereidingstijd: ± 40 min.

 

Bekijk meer gemakkelijke recepten in Margriet 29 (2013).

Ook interessant