Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Feestelijk 3-gangen diner voor 5 euro p.p.

citroen-taartjes.jpg

Heerlijke verschillende geuren, gemarineerd vlees, mooie zachte witvis of een zoet toetje waar je suikerhart van zal smelten. Allerlei ideeën die in je hoofd opkomen als je denkt aan een feestelijk diner voor je gasten. Je bent echter al snel veel geld kwijt aan een 3-gangen menu. Speciaal voor lezeressen van Margriet.nl stelden wij een feestelijk 3-gangen menu samen voor niet meer dan 5 euro per persoon. Dat wordt smullen!

De recepten zijn op basis van 4 personen.

Voorgerecht
Gevulde witlofblaadjes
1 witlof
250 gram (diepvries) zalm
1/2 avocado
3 el mayonaise
1 el water
2 teentjes knoflook

Bereidingswijze: Pocheer de zalm 5 minuten in kokend water. Goed uit laten lekken en in blokjes snijden. Snijd het vruchtvlees van de avocado in stukjes en besprenkel met wat citroensap tegen verkleuring. Maak een dressing van mayonaise, geperste knoflook en water. Maak de witlofblaadjes voorzichtig los en vul ieder blaadje met blokjes zalm, avocado en de dressing.

Hoofdgerecht
Tagliatelle met scampi’s in romige tomatensaus
500 gr tagliatelle
500 gr scampi’s
30 gr boter
1 ui
2 el geconcentreerd tomatenpuree
250 ml room
tabasco
4 teentjes knoflook
1 bosje gedroogde dille

Bereidingswijze: Kook de tagliatelle volgens de instructies op het pak. Pel de scampi’s en dep deze droog. Smelt wat boter in de pan en fruit de ui. Voeg de scampi’s toe en bak deze op hoog vuur tot ze mooi roze zijn. Voeg daarna de room, tomatenpuree, geperste knoflook, tabasco en (naar smaak) wat dille toe. Het geheel goed mengen en verwarmen. Serveer het gerecht door de saus op de tagliatelle te leggen.

Dessert
Citroentaartjes
1 rol kruimeldeeg
3 eigelen
50 gr boter
70 gr suiker
het sap van 3 citroenen

Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden. Steek daarna vier rondjes uit het kruimeldeeg. Bedek de buitenkant van losse muffin- of cakevormpjes met de rondjes en bak deze 15 tot 20 minuten in de oven. Na het bakken af laten koelen.

De citroencrème maak je door het eigeel en de suiker tot een romig geheel te kloppen. Daarna giet je het citroensap bij en breng je het mengsel al roerend aan de kook. Wanneer het kookt, zet je het vuur lager en laat je het geheel nog 10 minuten verder koken. Blijf ondertussen roeren en voeg de boter (in blokjes) toe. Laat de citroencrème afkoelen en verdeel het over de voorgebakken vormpjes. Zet de citroentaartjes daarna enkele uren in de koelkast om op te stijven.

Eet smakelijk!

Bron: budgetkoken.be tasteofhome.com coastalliving.com

Ook interessant