Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Favoriete salade van Anita Witzier

salade-anita-witzier.png

Verrassend en altijd even verschillend; dat zijn de anekdotes van onze columnisten. We vroegen ze hun favoriete gerechten prijs te geven en – het zal niemand verbazen – die zijn lekker divers!

Anita Witzier is gek op deze salade met geroosterde groene asperges, aardbeien, parmaham en geschaafde amandelen.

Anita: “Ze zijn er maar even, althans de witte, ik ben er gek op en toch loert tijdens het seizoen ‘aspergemoeheid’. Dat dient voorkomen te worden! Daarbij ben ik nog iets doller op de groene (hoef je ook niet te schillen!) dan op de witte. Dan zul je zeggen: ‘Ja maar die zijn het hele jaar door verkrijgbaar’. Dat is ten dele waar maar… de heerlijk zachte en zoete aardbeien níet, dus is dit recept niet bedoeld voor de wintermaanden. Ik noem het: het voorjaar in de mond!”

Recept

Salade van geroosterde asperges, aardbeien & parmaham (4 personen)

40 g amandelschaafsel of pijnboompitten

750 groene asperges

versgemalen peper, zout

± 1 dl extra vierge olijfolie

200 g heerlijk zachte zoete aardbeien

2-3 el donkere balsamicoazijn of -crema

6 plakken parmaham

stukje Parmezaanse kaas à 60 g

 Bereiding

-Verwarm de oven voor op ± 200°C.

-Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan met antiaanbaklaag.

-Verwijder de uiteinden van de asperges, spoel ze schoon en deponeer ze in een ovenschaal. –Maal er een beetje zeezout en zwarte peper over en schenk er en een flinke scheut olijfolie over.

-Zet de schaal 20-30 min. in de oven.

-Spoel ondertussen de aardbeien voorzichtig en verwijder pas daarna(!) hun kroontjes.

-Snijd ze in plakjes en besprenkel met balsamicoazijn.

-Scheur de parmaham.

-Haal de asperges uit de oven, laat ze 5 min. afkoelen en leg ze vervolgens in een waaier op een grote platte schaal.

-Versier met de aardbeien, de ham, de geroosterde pijnboompitten en met mooie krullen versgeschaafde Parmezaan.

-Nog een rondje zwarte peper, wat drupjes olijfolie en balsamicoazijn en eten maar!

Bereidingstijd: ± 40 min. (incl. oventijd) 

Ook interessant