Eten

Lekker op de barbecue: tonijnsteaks met wasabi-ijs

goodfoodbook-gerecht-gerardekdom.png

Gerard Ekdom, Radio 2-dj, maakt graag tonijnsteaks met wasabi-ijs: “Kun je eindelijk die ijsmachine eens gebruiken die je van Tante Truus hebt gekregen!” Dit is zijn favoriete recept.

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen, klaar in 30 minuten)
– 250 ml melk
– 250 ml room
– 3 eidooiers
– ¾ tube wasabi
– 4 el milde sojasaus
– 1 el sesamolie
– 4 x 200 g tonijnsteaks
– geroosterd sesamzaad

Zo maak je het!

Maak wasabi-ijs door de melk, de room en de eidooiers in een pannetje te doen en het mengsel langzaam, al kloppend op te warmen, gebruik echt even je spierballen. Voeg als het mengsel mooi luchtig is de wasabi en wat zout toe. Zorg dat je de wasabi goed egaal erdoor mengt. Laat afkoelen en koel kort verder in de ijsmachine.

Meng de sojasaus met de sesamolie en wentel de tonijnsteaks erdoor. Laat het in de koelkast even intrekken als je de tijd hebt. Doe ruim sesamzaad op een bord en rol de zijkanten van de tonijnsteaks erdoor.

Grill de steaks heel kort, 1 tot 2 minuten, op de grill of barbecue. Serveer een balletje van het ijs in een bakje naast de vis. Lekker met wat ‘chuka wakame’ (frisgroene salade van geblancheerd zeewier).

Tip: Niet vergeten: zet het emmertje van de ijsmachine 24 uur van tevoren in de vriezer. En koop alleen tonijn met het MSC-keurmerk.

COVER_goodfoodbook-v2.inddMeer recepten van bekende Nederlanders

Dit recept komt uit Good Food Book #2. Een boek met maar liefst 50 recepten van topkoks, foodies en bekende Nederlanders. Die watertandend lekkere én gemakkelijke recepten zijn verzameld in één kookboek. Géén peperdure ingrediënten, géén ingewikkelde kokstrucs, géén urenlange bereidingstijden, maar maakbare recepten. De stichting FDBCK schenkt voor ieder verkocht boek 40 schoolmaaltijden aan kinderen in Malawi. Het Good Food Book #2 kost € 14,99 en is overal en online verkrijgbaar.

(Foto recept: Christian Fielden).

 

Ook interessant