Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Nationale Pannenkoekendag: wat is jouw favoriete pannenkoekenrecept?

nationale-pannenkoekendag.png

Natuurlijk zijn stroop, poedersuiker en kaas heerlijk op een pannenkoek, maar je kunt nog veel meer variaties bedenken. Margriet heeft twee heerlijk recepten, maar daarna ben jij aan zet! 

De basis: een grote stapelpannenkoeken
De basis van onderstaande twee recepten is een hele grote stapel pannenkoeken. Nog even voor de zekerheid hoe je ze ook alweer bakt.

Wat heb je nodig?
– 1 pak Honig Mix voor Pannenkoeken (of Honig Mix voor Pannenkoeken)
– 3 eieren
– 800 ml melk
– boter of olie om mee te bakken

Zo maak je het!
Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Klopt met een garde totdat er een glad beslag ontstaat. Voeg daarna al roerend de rest van de melk en eieren toe. Verhit een beetje margarine of olie in een koekenpan. Giet wat beslag in de pan zodat de bodem ervan bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Bak zo ook de rest van de pannenkoeken.

kaiserschmarrnRecept 1: Snelle ‘Kaiserschmarrn’

Dol op zoet? Dan is dit zoet Beiers/Oostenrijks gerecht een aanrader!

Wat heb je nodig?
– 4 pannenkoeken
– 2-3 el boter
– 50 g kersen zonder pit
– 100 g aardbeien, grote gehalveerd of in vieren
– 50 g frambozen
– poedersuiker

 


Zo maak je het!

Scheur de pannenkoeken in onregelmatige repen. Verhit de boter, bak hierin de kersen en de aardbeien 2 minuten omscheppend. Bak de pannenkoekrepen tot 2 minuten mee. Schep de frambozen en 1 el poedersuiker erdoor. Verdeel de Kaiserschmarrn over vier verwarmde bordjes en bestrooi dik met poedersuiker. Serveer direct.

gevulde-pannenkoekenRecept 2: Gevulde pannenkoeken

Pannenkoeken kun je natuurlijk ook vullen!

Wat heb je nodig?
– 6 pannenkoeken
– 2 bollen mozzarella, fijngesneden
– 2 el milde olijfolie
– 1 teen knoflook, in plakjes
– 250 g kippendijfilet, in reepjes
– versgemalen peper en zout
– 750 g spinazie
– 2 el tomaten op olie, fijngesneden
– 100 g zachte geitenkaas


Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een ruime wok, fruit hierin de knoflook goudgeel. Wrijf de kip in met peper en zout en bak hem rondom goudbruin en gaar in 10 minuten. Schep de kip uit de wok en laat de spinazie omscheppend slinken en in het bakvet. Doe de kip er weer bij en roer de tomaten en de kaas erdoor. Breng het mengsel pittig op smaak met peper en zout. Verdeel het als een ‘streep’ over het midden van de pannenkoeken. Laat aan weerskanten 2 cm vrij. Vouw deze lege kanten over de vulling en rol de pannenkoeken strak op. Leg ze in een passende, ingevette ovenschaal en verdeel de mozzarella over de rolletjes. Zet de schaal 15-20 minuten in de oven. Lekker met een groene salade. 

LEES OOK: Zó mislukken je pannenkoeken nooit meer

HON_Mix_voor_Pannenkoeken_400g_fop_LR

Maak kans op een pannenkoekenpakket van Honig

Margriet mag in samenwerking met Honig 10 pakken Mix voor Pannenkoeken Naturel weggeven, inclusief koekenpan, spatel en schort. Heb jij een origineel pannenkoekenrecept? Stuur dan je recept + een foto van het recept in. De 10 deelnemers met de meest originele én vooral lekkerste recepten ontvangen gratis een pannenkoekenpakket van Honig. Daarnaast verschijnen de 10 winnende recepten ook op Margriet.nl.

Kans maken? Upload je recept, inclusief foto, via dit formulier en maak kans op een van de 10 pannenkoekenpakketten. Deelname aan deze actie is niet meer mogelijk. Winnaars krijgen via e-mail bericht. 

Ook interessant