Eten

Recept: falafel met kruidige yoghurtdip

falafel.jpg

Falafel met kruidige yoghurtdip, een verrassend recept met kikkererwten in de hoofdrol. Snel klaar én ontzettend lekker als borrelhapje of bijgerecht.

Dit gerecht maak je binnen een handomdraai en staat in twintig minuten op tafel.

Dit heb je nodig (20-24 stuks)

  • 400 g geweekte, gekookte en drooggedepte kikkererwten (zie basisrecept)
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 el gemalen komijn
  • ½ rode peper, fijn gesneden
  • zout
  • 15 g verse platte peterselie
  • 3 el bloem

    Voor de kruidige yoghurtdip

  • 200 g Turkse yoghurt
  • 1½ tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl gemalen kardemom
  • snuf kerrie
  • extra nodig: keukenmachine of hakmolen

Bereidingswijze falafel met kruidige yoghurtdip

  1. Verhit de olie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Fruit kort en voeg komijn en rode peper toe.
  2. Breng op smaak met een flinke snuf zout.
  3. Doe de kikkererwten in een keukenmachine en voeg de peterselie, het gebakken ui-mengsel en de bloem toe.
  4. Meng tot een grof geheel en vorm er met je handen 20-24 balletjes van.
  5. Verhit royaal olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de falafel in gedeelten op matig vuur rondom bruin.
  6. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer met de kruidige yoghurt.

Bereidingstijd falafel met kruidige yoghurtdip 20 minuten + wekken, koken en afkoelen kikkererwten.

Ziet er goed uit! 

Recept | Cees van Asperen
Fotografie | Maaike van Haaster

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-38. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant