Eten

Even doorwarmen met zelfgemaakte glühwein

gluhwein.png

De wind giert om het huis en de regen kletst tegen de ramen. Hét moment om je binnen terug te trekken op de bank. Lekker onder een dekentje, met een kopje thee of ander drankje erbij. Heb je wel eens gedacht aan een glaasje glühwein? Je kunt glühwein natuurlijk kant en klaar kopen in de winkel, maar vaak is deze gezoet om de slechte kwaliteit van de wijn te verdoezelen. 

ZELF GLÜHWEIN MAKEN

Het is niet moeilijk om zelf glühwein te maken. Je hebt er niet al te veel voor nodig, het is snel klaar en je huis gaat er heerlijk van ruiken!

Dit heb je nodig:

  • 1 liter soepele, rode wijn (bijv. AH Huiswijn rood)
  • 1 citroen (in partjes)
  • 1 sinaasappel (in partjes)
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels

Zó maak je glühwein

Giet de rode wijn in een ruime pan en voeg citroen- en sinaasappelpartjes toe, een doormidden gebroken kaneelstokje en 4 kruidnagels. Verwarm het mengsel zachtjes (niet laten koken, want dan verdampt de alcohol) en laat de smaken minimaal 15 minuten in de wijn trekken. Zeef de glühwein en roer er suiker naar smaak door.
Bestel alle artikelen voor je glühwein heel gemakkelijk op Albert Heijn.nl.
button_ah_bestel_online

  • Vandaag besteld, morgen in huis
  • Ruim assortiment van AH XL, Gall&Gall en Etos
  • Kies zelf je bezorg- of ophaalmoment

Ook interessant