Eten

Dat wordt smullen geblazen: witte Eton mess met peer

eton-mess.jpg

Witte Eton mess met peer: een heerlijk verfrissend toetje dat makkelijk te bereiden is. Met de frisse smaak van peer, wat het verrassend, klassiek en feestelijk tegelijk maakt.

Loopt het water je al in de mond? Dit heerlijke toetje maak je in slechts 15 minuten!

Dit heb je nodig (4 personen): 

  • 3 rijpe peren, geschild en klokhuis verwijderd, in partjes
  • 1 el citroensap
  • 400 ml slagroom
  • 2 grote witte meringues
  • 6 bollen vanille-ijs
  • gekleurde suiker

Bereidingswijze witte Eton mess met peer:

  1. Wrijf de peerpartjes goed in met het citroensap.
  2. Klop de slagroom stijf. Bewaar beide afgedekt in de koelkast.
  3. Verkruimel de meringues grof en bewaar luchtdicht.
  4. Verdeel het ijs over 4 mooie glazen.
  5. Houd wat meringue apart en schep de rest door de slagroom.
  6. Schep de meringueroom over het ijs en verdeel de peer erover.
  7. Bestrooi met de rest van de meringue en wat gekleurde suiker en serveer direct.

De bereidingsduur van de witte Eton mess met peer is 15 minuten.

Ziet er goed uit!

eton mess

Recept | Dosia Brewer

Fotografie | Eric van Lokven

Dit artikel verscheen eerder in Margriet 2019-53. Je kunt deze editie nabestellen via magazine.nl.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant