Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Wat eten we vanavond? Boerenkoolstamppot met varkenshaasjes!

fotografie-maarten-van-der-wal-margriet-sanomastyling-cindy-berg.jpg

Het recept hieronder is een lichte variatie 
op dit klassieke wintergerecht. Door een deel van de aardappelen te vervangen door knolselderij wordt boerenkoolstamppot een stuk lichter en krijgt hij extra smaak. Kies in plaats van rookworst eens voor varkenshaas. Lekker met de mosterd-kappertjesjus.

Snel klaar, echt winters en erg lekker!

Lichte boerenkoolstamppot met varkenshaas en mosterd-kappertjesjus

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 600 g kruimige aardappelen, geschild, in stukken
  • 500 g knolselderij, geschild, in stukken
  • 300 g gesneden boerenkool
  • 200 ml melk
  • 500 g varkenshaas
  • versgemalen peper
  • ½ tl (gerookt) zout
  • 4 el grove mosterd
  • 50 g boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 150 ml runderbouillon
  • ½ el kappertjes.

Zo maak je het:

Breng de aardappelen en knolselderij in wat water met zout in een grote pan aan de kook en laat afgedekt 10 min. koken. Doe de boerenkool erbij en kook in 10 min. gaar. Giet af en stamp met de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

Bak tijdens het koken van de stamppot het vlees. Wrijf het in met peper, zout en 1 el van de mosterd. Klap de dunne gedeelten van het vlees dubbel en zet vast met een prikker. Smelt de boter in een koekenpan, fruit hierin de sjalot en bak het vlees op halfhoog vuur in ± 12 min. gaar. Keer geregeld. Neem het vlees uit de pan en laat op een warme plek rusten.

Doe de bouillon, de rest van de mosterd en de kappertjes in de pan met het sjalotje, roer door en laat 1-2 min. koken. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de stamppot met het vlees en de mosterdjus.

Bereidingstijd: ± 25 min.

productie: colette beyne. styling: cindy berg. fotografie: maarten van der wal. bereiding: yvonne jimmink. receptuur: dosia brewer.

Lees ook:

Alle recepten voor heerlijke stamppot vind je hier

Kijk ook:

 

m03-coverDit recept komt uit Margriet 3-2016. Daarin vind je nog meer heerlijke winterse gerechten. Gemist? Je kunt hem nabestellen via tijdschrift365.nl

Artikelen van margriet.nl in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant