Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Erwtensoep met slagersrookworst

erwtensoep-met-slagersrookworst.jpg

’Een pan stevige erwtensoep met ambachtelijke worst, sinterklaaspakjes en guur weer: 100% nostalgisch sinterklaasavondje!’

Hoofdgerecht voor 6-8 personen

500 g spliterwten
1/2 knolselderij, in blokjes
1 prei, in ringen
2 schouderkarbonades
2,5 liter vleesbouillon (van tablet)
1 slagersrookworst
4-5 takjes bladselderij, grof gesneden
1-2 zuurdesembroden, voor erbij

Voorbereiden
1 Breng de spliterwten met de knolselderij, de prei, de schouderkarbonades en de bouillon aan de kook. Kook de spliterwten in ca. één uur gaar. Roer regelmatig goed met een houten lepel.

2 Voeg na 45 minuten de rookworst en de selderij toe en warm mee.

3 Neem de karbonades en de rookworst uit de pan en snijd in stukjes en plakjes. Doe het vlees terug in de soep en voeg peper naar smaak toe.

Bereiden

4 Verwarm de erwtensoep zachtjes. Blijf regelmatig goed roeren. Zet de pan met flinke soepkommen en -lepels op tafel. Leg de broden met een broodmes op een plank en zet bij de soep. Laat iedereen zelf een dikke snee brood voor bij de soep snijden.

Tip
Vervang voor een vegetarische erwtensoep de vleesbouillon door groentebouillon en geef er geraspte oude kaas bij.

voorbereiden: 15 minuten, plus ca. één uur koken
bereiden: 20 minuten

Ook interessant