Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Eet jezelf mooi en slank met Japanse pizza

eet-jezelf-mooi-en-slank-met-japanse-pizza.jpg

Voedsel is een gek iets. Het kan je energie geven en voor je werken, maar je kunt je er ook heel ellendig door voelen.

Steeds meer mensen krijgen last van dat laatste. Opgeblazen buiken, gebrek aan energie, allergische reacties, aankomen, een slechte huid, slecht kunnen concentreren en te weinig weerstand. Amber Albarda liep hier ook tegenaan en besloot er iets mee te doen. Zij schreef het succesvolle boek ‘Eet jezelf Mooi, Slank en Gelukkig’, waar ze stap voor stap heeft uitgelegd wat ze heeft geleerd.

In haar tweede boek, een kookboek, geeft ze lekkere en makkelijke tips om jezelf mooi, slank en gelukkig te eten. Wij geven je alvast een voorproefje!

De pizza behoort in ons land min of meer tot de categorie junkfood. Jammer, want dat hoeft het geenszins te zijn. Neem deze eigengemaakte pizza: voor mensen die problemen met tarwe hebben is spelt vaak een uitkomst, vandaar een speltdeeg bodem. Je maakt de bodem overigens zo dun als je zelf wilt en ook met de topping kun je alle kanten op. Dit is slechts een voorbeeld, maar voeg gerust zo veel groenten toe als je wil. Lekker met een verse salade!

Ingrediënten
Voor de bodem
• 8 g verse gist of 14 g gedroogde gist
• 1 theelepel honing
• 275 g speltbloem, plus extra om te bestuiven
• ½ theelepel fijn zeezout
• 1 eetlepel extra vergine olijfolie

Voor de topping
• 1 eetlepel olijfolie, plus extra om te besprenkelen
• 1 courgette, in dunne plakjes gesneden
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• zeezout en versgemalen peper
• 4 eetlepels zwarte olijventapenade
• 1 bol buffelmozzarella, in stukjes gescheurd
• 30 g versgeraspte Parmezaanse kaas
• klein handjevol grof gehakte verse peterselie of oregano
• handjevol rucola

Bereidingswijze bodem
Roer de gist en de honing met 200 ml lauwwarm water tot de gist is opgelost. Meng in een grote kom de bloem met het zout, roer het gistmengsel en de olijfolie erdoor. Kneed het deeg 10 minuten. dek het af met plasticfolie en laat het op een warme plek minimaal 25 minuten rijzen. kneed het deeg op een met bloem bestoven werkvlak, voeg als het plakkerig is nog een beetje bloem toe. Deel het deeg in tweeën en rol het dun uit in pizzacirkels.

Bereidingswijze topping
Verwarm de oven voor op 200 °c. Verwarm de olie in een pan en roerbak in ongeveer 3-5 minuten de courgetteplakjes, voeg de knoflook toe en breng op smaak met een beetje zout en peper. bestrijk de pizza’s met de tapenade tot 2 centimeter vanaf de rand en verdeel de courgettes over het deeg. verdeel de beide kaassoorten erover en de helft van de peterselie of oregano. Bak de pizza’s in de oven één voor één in circa 12 minuten goudbruin en gaar, de oventijd is afhankelijk van hoe dun je het deeg hebt uitgerold.

Haal ze uit de oven en bestrooi ze met de rest van de verse kruiden en de rucola. Besprenkel met een beetje olijfolie en serveer direct.


Kijk voor meer heerlijk gezonde recepten in het kookboek van Amber Albarda.

Ook interessant