Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Het eerste superfood receptenboek

superfood-recepten.jpg

Vandaag ligt het allereerste superfood receptenboek van Nederland in de winkels. Gemaakt door healthcoach Jesse van der Velde en superfoodkok Annemieke de Kroon. Het doel: gezond eten mag een feestje zijn.

 

 

Vandaag ligt het allereerste superfood receptenboek van Nederland in de winkels. Gemaakt door healthcoach Jesse van der Velde en superfoodkok Annemieke de Kroon. Het doel: gezond eten mag een feestje zijn.

In Nederland zijn superfoods HOT en hebben we de heilzame werking van deze bessen, zaden en granen pas net ontdekt. Maar in de landen waar ze oorspronkelijk vandaan komen worden deze natuurlijke voedingsmiddelen al duizenden jaren gegeten. Ze hebben vergeleken met andere natuurlijke voedingsmiddelen van zes tot soms wel honderd keer meer voedingswaarde. De kant-en-klaar maaltijden en ander gemaksvoedsel hebben ons lichaam jarenlang niet gevoed, maar eerder gezorgd voor tekorten in ons lijf. Ook veel andere voeding uit de supermarkt bestaat uit lege calorieën, kunstmatige suikers, transvetten en kleur- en smaakstoffen. Om dit te verwerken moet je lichaam veel harder werken om gezond te blijven. Met superfoods kun je in korte tijd eventuele achterstanden inhalen.

Jesse van der Velde: “Door superfoods te eten, krijgt je lichaam via dezelfde hoeveelheid eten veel meer vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere nutriënten binnen. Een superfood bevat zelfs zo veel mineralen dat het niet alleen een voedende, maar ook een helende werking heeft. Wat je met ‘gewoon’ gezond en zelfs biologisch eten niet zo snel bereikt, krijg je met superfoods wel voor elkaar: een nieuwe gezonde balans in je lichaam.”

 

Ook interessant