Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een smoothie maken van je placenta? Willeke (26) deed het

sapje-smoothie.png

In bepaalde culturen is het de gewoonste zaak van de wereld: je placenta niet weggooien, maar opeten na de geboorte van je kind. Willeke Linneman (26) deed hetzelfde en maakte er een smoothie en hachee van! 

“Veel diersoorten eten hun placenta op na een bevalling,” vertelt Willeke, die al jarenlang volgens het paleodieet leeft, op fittevrouwen.nl. “Dat doen ze waarschijnlijk niet voor niks. Een placenta bevat veel ijzer en vitamine B12, voedingsstoffen die je na je bevalling goed kunt gebruiken. Het eten van de placenta zou ook de kans op een depressie verkleinen en je melkproductie verhogen.”

‘Erg lekker’

Het eerste stukje proefde Willeke rauw, ‘dat was erg taai’. Dus toen besloot ze er maar een smoothie van te maken met banaan, aardbei en amandelmelk, die ze ‘erg lekker’ vond. De stukjes placenta in de hachee vond ze zelf naar lever smaken, maar haar man vond de hachee wel smakelijk. De kraamhulp, die heeft helpen koken, was volgens Willeke ‘razend enthousiast. “In haar 37-jarige carrière als kraamhulp had ze nog nooit gekookt met een placenta”, vertelt ze op Vrouw.nl.

(foto: Instagram Willeke Linneman)

‘Mijn borstvoeding kwam meteen op gang’

Of het aan de placenta heeft gelegen, kan ze niet met zekerheid zeggen. Maar Willeke is ervan overtuigd dat het eten van haar placenta heeft bijgedragen aan haar herstel. “Ik had verwacht dat ik helemaal gebroken zou zijn, maar ik voelde me fit, mijn borstvoeding kwam meteen op gang en ik was in een mum van tijd weer op gewicht.”

Kannibaal

Haar ervaringen deelde ze op Instagram, waarop inmiddels ook foto’s prijken van haar twee jaar oude dochtertje. Overigens heeft Willeke niet alleen positieve reacties gekregen. Sommige mensen hebben haar ontvolgd en scholden haar uit voor kannibaal.

Wat denk jij? 1 april-grap of niet?

Bron | fittevrouwen.nl, Vrouw.nl

 

Ook interessant