Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een goede conditie met RPM

rpm-jpg.jpg

Fietsen en een goede conditie opbouwen. Het is mogelijk, maar dan wel in een andere vorm dan u gewend bent. Buiten fietsen is uiteraard ook erg gezond en leuk, maar een uurtje RPM zorgt voor sneller resultaat!

rpm.jpgWat is RPM?
RPM is een fiets work-out in de sportschool. Door middel van een speciale racefiets maakt u flink wat kilometers tijdens de les. Er wordt gebruik gemaakt van leuke en krachtige muziek om deze intensieve work-out te ondersteunen. De instructeur is uw pelotonleider en neemt u mee tijdens deze fantastische tour. Bergen, afdalingen en tijdwedstrijden, ze passeren allemaal gedurende deze 45 minuten durende les.

Wat u kunt bereiken met RPM
Dit programma zal uw uithoudingsvermogen flink onder handen nemen. Uw conditie zal verbeteren door de interval- en krachtnummers tijdens deze les. Daarnaast zult u flink wat calorieën verbranden en traint en vormt u uw benen, heupen en billen.

Voor wie is het geschikt?
RPM is niet voor iedereen geschikt. Een basisconditie is zeker wel een vereiste. De training kan namelijk vrij intensief zijn en voor ongetrainde fietsers soms best moeilijk vol te houden. Maar houdt in het achterhoofd: hoe vaker u het doet, hoe fitter u wordt!

Kleding
Het is belangrijk om comfortabele kleding mee te nemen. Speciale fietsbroeken kunnen de training iets aangenamer maken, maar zijn niet verplicht. U kunt gebruik maken van uw gewone sportschoenen, maar u kunt ook speciale fietsschoenen kopen. Deze kunt u in uw pedalen klikken zodat u meer grip en kracht heeft. Tot slot is het belangrijk om een bidon en handdoek mee te nemen.
Sommige mensen (vooral vrouwen) vinden het fijn om een speciaal zadelhoesje mee te nemen. Deze kunt u kopen bij verschillende sportzaken.

Het verschil met Spinning
Veel mensen verwarren RPM met Spinning. RPM instructeur Hans legt uit wat het verschil is:

“RPM is een gestandaardiseerd programma van Les Mills. De choreografie en muziek ligt vast en wisselt ieder kwartaal. Een Spinning-les daarentegen is afhankelijk van de instructeur. Iedere les kan er weer anders uitzien. De instructeur bepaalt de muziek en choreografie. Hierdoor kan ook het trainingseffect iedere keer weer anders zijn.

Fijn om te weten is dat RPM een gecontroleerd en veilig programma is. Hierdoor is iedere les hetzelfde en weten mensen wat ze te wachten staat.”

Bron: Les Mills

Ook interessant