Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Duitse Aardappelsalade

aardappels.png

Deze aardappelsalade is lekker licht en fris door de dressing van yoghurt en limoensap. De tuinbonen, tuinerwtjes en munt maken de salade lekker zomers. 

 

Ingrediënten:

600 g nieuwe aardappelen, schoongeboend

 75 g tuinerwtjes, vers of diepvries 
250 g verse tuinbonen (± 100 g gedopt) 
100 g postelein  blaadjes van 4 takjes verse munt

 2 tl gele mosterdzaadjes, droog geroosterd

Voor de dressing:  2 limoenen  100 ml Bulgaarse yoghurt  1 el agavesiroop

Versgemalen peper, zout

 

 

Bereiding:

– Kook de hele aardappelen in ± 15 min. beetgaar. Giet af, laat afkoelen tot lauw warm en verwijder de schil. Snijd in dunne plakken.
– Pers een limoen uit (50 ml sap nodig) en snijd er een in partjes. Klop voor de dressing het limoensap, de yoghurt en de agavesiroop glad en breng op smaak met peper en zout.
– Hussel de aardappelen om met twee derde van de dressing en zet tot gebruik in de koelkast.
– Kook de tuinbonen in± 6 min. beetgaar en kook de laatste 3 min. tuinerwtjes mee. Spoel beide koud af, laat uitlekken en schep ze door de aardappelschijfjes.
– Vermeng met de postelein en de muntblaadjes en besprenkel met de rest van de dressing. – Verdeel het mosterdzaad over de salade, garneer met de limoen en maal er nog wat zout en peper boven. Lekker met een lichte cracker.

 

Bereidingstijd: ± 35 min.

 

Meer lekkere Duitse recepten bekijken? Koop Margriet 22, vanaf vandaag in de winkel. 

Ook interessant