Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Duitse aardappelkoekjes

In Beieren heten ze Reiberdatschi en in het Rijnland Rievkooche. In Noord-Duitsland wprden ze Kartoffelpuffer genoemd. Reibekuchen is over het algemeen de naam waarmee ze in ons land bekend zijn. Dan heb ik het over die krokante, smeuïge aardappelkoekjes van buurman D. Wie eerder de grens over trok naar een Duitse kerstmarkt, at ze waarschijnlijk al eens de afgelopen tijd. In vetvrij papier gedraaid, met je neus boven de vette baklucht: heerlijk!

Reibekuchen, voor 4:

800 g vastkokende aardappelen, geschild
1 ui
2 eieren, losgeklopt
2-3 el bloem
olie om te bakken (olijf/zonnebloem)

Rasp de aardappelen en knijp er het overtollige vocht uit. Pel en rasp of snipper de ui. Meng de aardappelen met de ui en eieren. Schep er de bloem door tot een dik beslag ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verhit in een koekenpan een laagje olie. Schep steeds wat beslag in de pan, druk plat en bak de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin en krokant.

Ook interessant