Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Dromen over eten

droom-jij-wel-eens-over-een-tomaat.jpg

Dromen over eten kan heel leuk zijn, maar ook hongeropwekkend. Dan word je ’s morgens wakker met enorme trek in zuurkool, omdat het er in jouw droom zo aantrekkelijk uitzag.

Maar wist je dat zuurkool in jouw droom staat voor ‘seksueel verkeer op conventionele wijze’? Dan komt zo’n droom opeens in een heel ander daglicht te staan! En blijkt het standaard bord zuurkool opeens een stuk spannender. We nemen je mee in de droomwereld aan de hand van een boodschappenlijstje.

Aardappels
Dromen over aardappels kan heel verhelderend werken. Ze waarschuwen namelijk dat we bepaalde zaken in ons leven meer naar waarde moeten schatten. Ook kunnen ze verwijzen naar vermindering van inkomsten.

Aardbeien
Dromen over de zomerkoninkjes gaan meestal, hoe kan het ook anders, over liefde. Droom je over zoete aardbeien, dan heb je erotische en passionele gevoelens. Maar droom je over rijpe en grote aardbeien, dan moet je jezelf behoeden voor overmoed en kleinzieligheid. Onrijpe, kleine en verdroogde aardbeien staan voor onvervulde wensen.

Banaan
Dromen over bananen zijn gemiddeld genomen erotisch getint. De gele vrucht is een fallussymbool. Wanneer een vrouw droomt over een banaan betekent dat vaak dat ze seksueel gefrustreerd is.

Eieren
Als je eieren vindt of hebt, staat dat voor vrede in huis of een huwelijksaankondiging. Eet je een ei, of zie je iemand een ei eten, betekent dit dat je een originele levenswijze hebt die afgunst wekt bij buren en familie. Ben je in je droom een ei aan het koken, betekent dit dat je moet oppassen dat je je geluk niet verspeelt. En bedorven eieren staan voor kwaadaardige geruchten.

Knoflook
Dromen over knoflook waarschuwt dat je je moet beschermen tegen het kwade. Maar het houdt ook in dat er goede zaken worden gedaan met het buitenland.

Spek
Dit waarschuwt je dat berouw na de zonde komt. Droom je dat je spek aan het snijden bent, dan kan het zijn dat er een familielid zal overlijden.

Tomaat
Deze rode lekkernij staat voor seksuele rijpheid en volwassenheid.

Uien
In het dagelijks leven krijgen we vaak tranen in de ogen van een ui, maar in een droom biedt het troost. Eet je een ui, dan heb je verdriet door een scheiding.

Ook interessant