Vandaag viert de wereld een klein feestje: er mag namelijk zonder excuus chocolade worden gesnoept. Het is Nutella-dag! Daarom drie heerlijke recepten met chocopasta.
Recept 1: warme chocolademelk
Supermakkelijk, supersnel.
Dit heb je nodig:
Mok/glas
Steelpannetje
Vork
Nutella
Melk
Kaneel
Zo maak je het:
Vul je glas/mok met melk. Giet dit vervolgens over in je steelpannetje en verwarm deze tot dat de melk net niet kookt. Ondertussen neem je een vork Nutella (kies zelf hoeveel je wilt) en roer deze door de melk tot de pasta volledig is opgelost en de melk een chocoladebruine kleur krijgt. Voeg eventueel een snufje kaneelpoeder toe (of twee) en blijf nog zo’n 40 seconden roeren voor de optimale temperatuur. Schenk de warme chocolademelk terug in je glas/mok en geniet van deze welverdiende Nutella-traktatie. Maar pas op: heet!
Recept 2: chocopasta met maar drie ingrediënten
Ook gek op chocola op je boterham? Het enige wat je nodig hebt naast hazelnoten, cacaopoeder en ahornsiroop, is een keukenmachine. En voilà, zelfgemaakte Nutella. Bekijk onderstaande video.