Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Eten

Een perfect pittig drankje: granaatappel-chili margarita

een-perfect-pittig-drankje-granaatappel-chili-margaritha.jpg

Pak de cocktailshaker maar uit de kast! Maak dit recept voor granaatappel-chili margarita en íedereen zal er blij mee zijn tijdens de feestdagen. Lekker pittig, met een feestelijk randje.

Dit recept voor is goed voor één glas margarita.

Dit heb je nodig:

  • zoutvlokken
  • 30 ml granaatappelsap
  • 40 ml tequila
  • 30 ml limoensap
  • 1-2 tl granaatappelmelasse
  • ± 2 plakjes rode peper + extra om te garneren
  • 3-4 ijsblokjes

Zo maak je de margarita

Bereidingstijd: ± 4 min.

  1. Maak de randen van een cocktailglas een beetje vochtig met water.
  2. Schud wat zout op een schoteltje en doop de rand van het glas erin, zodat het een zoutrandje krijgt.
  3. Shake het granaatappelsap goed met de tequila, het limoensap, de granaatappelmelasse, de peperplakjes en het ijs.
  4. Zeef boven een glas en garneer met de extra rode peper.

Mocktail-tip: Laat de tequila weg en gebruik extra granaatappelsap

Liever een longdrink? Schenk de cocktail dan in een hoog glas en vul aan met sprankelende wijn, bruisend mineraalwater, ginger ale of sprite.

Lees ook:
Recept voor het kerstdiner: havermoutblini’s met gerookte zalm

Recept | Dosia Brewer
Fotografie | Maarten van der Wal

Ook interessant